A thai masszázs, vagy “jóga masszázs” egyfajta holisztikus gyógymód, mely rendkívül jó hatással van
az emberi szervezetre. Ez tulajdonképpen egy passzív testmozgás, jóga mozdulatokra emlékeztető
testhelyzetekkel, nyújtásokkal.

A klasszikus thai masszázs egy holisztikus gyógyító módszer, mely különböző fizikai hatásokat fejt ki az emberi szervezetre. Magába foglalja a reflexológiát, nyújtást, mély nyomást gyakorol az izmokra. A gyógyítók abból indulnak ki, hogy az emberi testben csatornákon keresztül kering az energia. Hasonló elveket alkalmaz a kínai és ayurvédikus orvoslás. Úgy tartják, hogy az alapvető oka minden fizikai és mentális betegségnek a diszharmonikus energiaáramlás. Ezáltal az egyensúly megszűnik, és kialakul a betegség. A kezelés során a cél az energiák megfelelő irányba terelése, az egyensúly helyreállítása, melynek során megszüntethető a probléma.

A thai masszázs során fontos hogy kialakuljon egyfajta bizalom a masszőr és a kezelt személy között. Ahogy az egész univerzumban, úgy az emberi testben is jelen kell lennie az egyensúlynak, amelynek hiánya betegséget okoz az emberi szervezetben. A thai masszázs segíti, hogy újra helyreálljon a test harmonikus egyensúlyi állapota.

A thai masszázs elméleti alapja az a tény, hogy az emberi testen láthatatlan energiavonalak haladnak végig, ahol az akupunktúrás pontok találhatóak. Minden egyes pont megfelel egy létfontosságú szervnek, és ha legalább egy pont lezáródik, és nem folyhat át rajta életenergia, akkor betegség alakul ki. A rendszer segítségével a speciális nyomás, dagasztás és a nyújtás során a  terapeuta eltávolítja a blokádokat, helyreállítja az energiaáramlást.

A  thai masszázs  1-2, néha akár három órán keresztül is eltart. Szinte minimális a fájdalomérzet. Szalonunkban az eljárás a klasszikus thai masszázs szerint zajlik családias hangulatban. Keleties stílusú zene szól a kezelések alatt, hangulatos megvilágításban, speciális szőnyegeken, matracokon. A vendég fel van öltözve a kezelés során, a ruhák természetes anyagból készültek, olajok használatára nem kerül sor. A thai masszázs nagyon hasonlít a passzív jógához, amikor ahelyett, hogy a szokásos dörzsölés és dagasztás történne, a thai masszázs terapeuta módszere a nyújtás, csavarás, és a nyomás. Ujjal, a tenyérrel, könyökkel, térddel és lábbal dolgoznak. A masszőr zökkenőmentesen, ütemesen halad, ami leginkább egy tánchoz hasonlít. Nagyon hasonlít a jógához, a terapeuta alkalmazza a test elfordítását, ezáltal a mély izmokra is hat, ami nem valósul meg egy hagyományos masszázs során, a feszült izmok ellazulnak.
Az évezredek során több fajta technikát fejlesztettek ki, mint a klasszikus masszázs, aromaolajos masszázs, forró köves, talpmasszázs, stb ezeket külön-külön végzik vagy kombinálva.

ELLENJAVALLATOK:

Különösen akut rohamok esetén, krónikus betegségeknél nem javasolt a thai masszázs. Seb gennyesedés vagy súlyos gyulladás esetén szintén kerülendő. Ezen kívül nem alkalmazható a thai masszázs azoknál, akik nemrégiben estek át műtéten, illetve porckorongsérv meglétekor
figyelmeztetni kell a masszőrt.

MENTÁLIS ZAVAROK

Idegrendszeri zavarok vagy súlyos mentális problémák esetén sem alkalmazható thai masszázs, mivel agresszió léphet fel és romolhat a beteg állapota.

TERHESSÉG

Tilos a thai masszázs a terhesség alatt, különösen az első felében. A különböző technikák hatására erős összehúzódások következhetnek be a méhben, amely vetéléshez vezethet, vagy korai szülést eredményezhet.

KRÓNIKUS BETEGSÉGEK

Nem alkalmazható thai masszázs ízületi gyulladás, reumás betegségek vagy rák előfordulása esetén. A masszázst megelőzően lehetőleg kérjék ki szakember véleményét.

MIKOR HASZNOS A THAI MASSZÁZS?

KRÓNIKUS VAGY ÁLTALÁNOS FÁRADTSÁG MEGLÉTEKOR

A thai masszázs kiválóan hat a test általános egészségi állapotára. A hatékony technika nem csupán a fizikai testre fejti ki hatását, hanem enyhíti a fáradtságot és jó közérzetet biztosít. Különösen ajánlott azok számára, akik irodai vagy ülő munkát végeznek, és sok időt töltenek számítógép előtt. A thai masszázs lehetővé teszi a testben az egyensúlyi állapot helyreállítását, segíti a szervezet vérkeringését, hatékonyan csökkenti az izomgörcsöket.

KRÓNIKUS FEJFÁJÁS

Sokan folyamatosan szenvednek krónikus fejfájástól. Természetesen ilyen esetben javasolt egy teljes kivizsgáláson részt venni, hogy megállapítható legyen az oka. A thai masszázs nagyon hatékony idegbecsípődés esetén, illetve megszünteti a fejfájás okozta görcsöket. A speciális technikák hatnak a váll, a nyak izmaira, a gerincre és lehetővé teszik, hogy megszűnjön a fejfájás.

ALVÁSZAVAROK, DEPRESSZIÓ

A thai masszázs egy olyan módszer, mely integráltan hat a szervezetre, jelentősen javítja az általános közérzetet és segít az alvászavarokon is. Hatása akár egy jó nyugtatóé. Egy kezelés után úgy érezzük, hogy megújulunk, energikusabbak leszünk, fiatalabbnak érezzük magunkat.

A THAI MASSZÁZS SZERVEZETRE KIFEJTETT HATÁSAI:

– Javítja a vérkeringést
– Jótékonyan hat az izmokra, enyhíti a stresszt, méregtelenít
– Kedvező hatást fejt ki az idegrendszerre
– A bőr állapota javul, stb.